4 populære lånemeglere

Når du har bestemt deg for å søke om et forbrukslån, begynner samtidig jakten på å finne frem til de beste og rimeligste forbrukslånene. Det er et stort antall tilbydere på markedet og de fleste av dem annonserer med lån til fordelaktige betingelser. Det er derfor viktig å se seg godt om før en signerer noen lånedokumenter. Skal du finne et rimelig forbrukslån kan det å søke via en lånemegler være en bra løsning. Lånemeglerne har ofte et samarbeid med flere banker og finansieringsselskaper, og får dermed bedre betingelser enn hvis du søker alene. Når du søker om lån gjennom en lånemegler, blir søknaden din sendt videre til disse samarbeidspartene. Hver enkelt av dem vil vurdere søknaden og de som mener de kan tilby deg lån, vil sende et tilbud. Vær bare klar over at selv om lånemegleren jobber sammen med ti banker, så er det ikke sikkert at du mottar tilbud fra alle sammen. Bankene gjør sine egne vurderinger og derfor kan den ene banken si ja til et lån, mens en annen vil si nei.

Så mye kan du låne

De fleste lånemeglere tilbyr lån på inntil kr 500 000. Hvor mye du ønsker å låne, bestemmer du helt selv og det samme gjelder lengden på nedbetalingen. De fleste har en nedbetalingstid på maksimalt 15 år. Det er både fordeler og ulemper med en lang nedbetalingstid. Fordelen er at du slipper med å betale mindre avdrag hver måned og dermed kan holde god kontroll over økonomien din. Ulempen er at du betaler mer i rente og at lånet derfor blir dyrere.

Hvor skal du søke

Det finnes flere lånemeglere å velge blant. Vi har funnet frem de mest populære, og har satt opp litt informasjon om hva de kan tilby og hvilke krav som stilles for å få en søknad innvilget.

Lendo:
Lendo eies av Schibsted konsernet og har i løpet av de siste årene blitt blant de største lånemeglere. Hos Lendo kan du søke om forbrukslån på inntil kr 500 000. Minste lånebeløp er kr 5000. Nedbetalingstiden velger du selv, men den kan ikke være lengre enn tolv år. Hvor mye du må betale i rente blir avgjort etter en kredittvurdering, men den laveste, effektive renten hos Lendo er på omtrent 9,6%. De fleste betaler rundt 15%.  I tillegg til renten, må du også betale et termingebyr hver måned på kr 45 og et etableringsgebyr på kr 900.

Centum Finans:

Hos Centum kan du søke om lån på inntil kr 500 000. De jobber sammen med ti ulike banker og finansieringsselskaper, blant annet DNB, Avida Finans og Ekspress Bank. Du kan selv velge hvor lang tid du vil bruke på nedbetaling av lånet, men maksimalt 15 år. Renten avhenger av kredittvurderingen som blir gjort, men den gjennomsnittlige effektive renten er på 13,49%.  Ved opprettelse av lånet vil det bli lagt til et etableringsgebyr på kr 950.

AXO Finans:

Her kan du også søke om lån på mellom kr 10 000 og kr 500 000. Lånet kan betales tilbake over maksimalt 15 år. AXO Finans har et samarbeid med sju ulike banker. Blant disse finner du DNB, Ressurs Bank og Komplett Bank. Den gjennomsnittlige renten hos AXO Finans ligger på 15,84%, men hvilken rente du må betale avgjøres av kredittvurderingen. Du må i tillegg til renten, betale et etableringsgebyr på kr 950.

Online 24:

Hos Online24 kan du låne mellom kr 10 000 og kr 500 000. Du kan betale lånet tilbake på opptil 15 år. Online24 samarbeider med flere ulike banker, blant annet Komplett Bank, yA Bank og Ikano Bank. Renten hos Online24 varierer selvsagt, men i gjennomsnitt ligger den på 15,8%.  Utover renten må du også betale et etableringsgebyr på kr 640.

De fleste lånemeglere har følgende krav til søkeren, som må oppfylles før de i det hele tatt kan godkjenne søknaden:

Hvordan søke om lån

Du søker via nettsiden til lånemegleren. Når du har valgt det tilbudet som passer deg best, kan du akseptere lånet med din BankID. Her godkjenner du lånedokumentene og når du har lastet opp evt. dokumentasjon på inntekt, kan du forvente at pengene kommer inn på kontoen kort tid etter.